• Login
040 – 2868987
info@prikkelsbv.nl

Nieuws

De laatste prikkels
Stroopwafels in blik als relatiegeschenk

Stroopwafels in oud Hollands blik

Kunt u er ook zo van genieten? Een heerlijke stroopwafel boven op je verse kopje koffie leggen totdat de stroop lekker warm en zacht is geworden.

De stroopwafel werd voor het eerst gemaakt in het begin van de negentiende eeuw in Gouda, vandaar dat dit type koek als Goudse wafel bekend is. Stroopwafels werden in die tijd gemaakt van oude koeksnippers, deegresten en stroop en waren daardoor erg goedkoop. Ze werden in de 19e eeuw daarom wel armenkoeken genoemd. Vanaf 1870 werden de Goudse stroopwafels niet alleen in Gouda, maar ook elders vervaardigd. De kruimels van de afgesneden randen en mislukte koeken (ook wel snippers genoemd) zijn wel in zakjes te koop. De (Goudse) stroopwafels worden op straat, op markten en in diverse soorten winkels verkocht. De in het buitenland aangeboden stroopwafels zijn soms kleiner en duurder dan in Nederland.

Ondertussen is de stroopwafel niet weg te denken in Nederland, maar vergeet ook de rest van de wereld niet!

Daarom heeft Prikkels voor u acht heerlijke stroopwafels met caramelvulling, verpakt in een plastic zakje en metalen blik met Nederlands patroon, geschikt voor bedrukking. Zo kunt u bij al uw klanten een smakelijke verassing achterlaten, in Nederland of ergens op de wereld want iedereen is dol op stroopwafels!

 

Pin It on Pinterest

Share This